Jak twierdzi WHO w ciągu następnych dekad znacznie zwiększy się zapotrzebowanie na żywność. Według niektórych szacunków w ciągu następnych 40 lat może się ono nawet podwoić. Jak przemysł spożywczy poradzi sobie gdy wzrost wydajności produkcji mięsa osiągnie swój szczyt? Czy zapotrzebowanie na białko będziemy zaspokajać insektami czy może mięsem tworzonym w laboratoriach? Jak nowe technologie wpłyną na rozwój przemysłu spożywczego? O możliwych kierunkach budowania smaków konsumenckich i przyszłości żywienia porozmawiamy wraz z Natalią Hatalską, analitykiem trendów i autorką bloga hatalska.com oraz Mattem Simisterem, dyrektorem generalnym Tesco na Europę Środkową. Sesja panelowa: Food 4.0, smak przyszłości...
Jak twierdzi WHO w ciągu następnych dekad znacznie zwiększy się zapotrzebowanie na żywność. Według niektórych szacunków w ciągu następnych 40 lat może się ono nawet podwoić. Jak przemysł spożywczy poradzi sobie gdy wzrost wydajności produkcji mięsa osiągnie swój szczyt? Czy zapotrzebowanie na białko będziemy zaspokajać insektami czy może mięsem tworzonym w laboratoriach? Jak nowe technologie wpłyną na rozwój przemysłu spożywczego? O możliwych kierunkach budowania smaków konsumenckich i przyszłości żywienia porozmawiamy wraz z Natalią Hatalską, analitykiem trendów i autorką bloga hatalska.com oraz Mattem Simisterem, dyrektorem generalnym Tesco na Europę Środkową. Sesja panelowa: Food 4.0, smak przyszłości – spojrzenie w przyszłość przemysłu spożywczego Piątek, 29 września 2017, godz. 12:00 – 13:30 Partnerzy wydarzenia: Tesco, Polityka Insight Paneliści: Natalia Hatalska, analityk trendów, hatalska.com, Polska Adam Kuzdraliński, prezes zarządu, NEXBIO, Polska (TBC) Maria Helena Semedo, zastępca dyrektora, Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (TBC) Matt Simister, dyrektor generalny na Europę Środkową, Tesco, Wielka Brytania Moderator: Krzysztof Bolesta, dyrektor ds. badań, Polityka Insight
Źródło: Konfederacja Lewiatan